20 de desembre del 2012

Chateau Musar Blanc 1990


Aquesta meravella blanca del Líban prové de la vinificació de dues varietats de raïm blanc. La Obaideh, de vinyes situades als peus dels turons de l'Antilíban, en sòls rocosos i de composició calcària, i la Merwah, situada al Mont Líban, on els sòls són graves calcàries, a gairebé 1400 metres. Entre ambdues serralades es situa la vall de Bekaa.

Les dues varietats es diu que són varietats indígenes del Líban. També s'ha suggerit que la Obaideh i la Merwah poden ser una forma ancestral, o fins i tot un avantpassat de la Chardonnay i la Sémillon respectivament, però això pot ser refutat per què la Semillon és parent directa de la Sauvignon Blanc, varietat que històricament no ha estat conreada al Líban, com és també el cas de la Chardonnay. Segons experts sobre ampeologia la Obaideh i la Merwah podria ser simplement clons locals de la Chardonnay i la Semillon, però això encara no s'ha provat per anàlisi de l'ADN.

Vinificat de manera oxidativa, fermentat en barriques de roure de Nevers i criat durant 9 mesos. Es comercialitza set anys després de la verema, donant un vi equilibrat, deliciós i embriagador, ampliant la seva intensitat i complexitat amb l'evolució en ampolla. Ideal per l'apassionat de noves sensacions víniques de maduresa. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada