5 de desembre del 2015

L'efecte Mugnier

Recentment en Frédéric Mugnier, del Domaine Jacques-Frédéric Mugnier, s’ha posat en contacte amb els seus distribuïdors i importadors per a comunicar-lis la decisió d’enrederir el llançament comercial del seu Musigny i mantenir-lo al celler durant un major espai de temps. Aquesta decisió s'argumenta per la necessitat de llançar la seva cuvée més prestigiosa amb una major maduració en ampolla, per servir-la al mercat quan estigui preparada per ser gaudida. 


Aquesta cuvée procedeix de dues parcel·les de vora les 1,14 hectàrees, dins el lieu-dit "Grand-Musigny" i el resultat de la seva vinificació dóna un dels vins més exquisits, subtils i equilibrats de tota la Borgonya. Elegància embotellada. Però aquesta subtilesa i elegància necessita d'uns anys en ampolla i fins i tot dècades per desenvolupar-se plenament. 

S'especula amb la llarga de la estància pel boteller (algunes fonts parlen de fins de 5 anys), però no en la més que possible pujada de preus que aquesta pràctica comportarà. La veritat és que amb aquest moviment, el comú dels consumidors de Borgonya no notarem la seva repercussió fins d'aquí un cert temps, però precisament la importància d'aquest fet rau en el possible efecte contagi que d'aquesta derivi, sobre tot amb la resta de cellers de la zona. 

Certament la pressió a l'alça en els preus dels Borgonyes estan allunyant cada vegada més al clàssic consumidor d'aquests vins i desplaçant al consumidor mitjà tipus a un de major nivell adquisitiu. No en va, les últimes collites d'aquest Grand Cru, la producció rondaven les 2.000-5.000 ampolles anuals, sortien al mercat amb un prohibitiu preu de 450 euros. Tot i així, aquesta xifra es veia incrementada de forma ex orbitada per culpa de l'especulació, factor poc controlable per part del Domaine.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada