29 de febrer del 2016

El dia que no vaig fotografiar el Clos Sainte Hune

Si hi ha un vi mític entre els vins alsacians, aquest és sens dubte Clos Sainte Hune, riesling que elabora la Maison Trimbach a Hunawihr, una de les millors i més pures expressions de terrer que podem gaudir a una copa de vi.

Personalment, amb ganes de fotografiar les grans vinyes del planeta, càmera en mà, he trepitjat sobre el terreny alguns dels més bells paratges on creixen els millors raïms. I va ser durant un viatge pel Palatinat alemany, la Borgonya i el Jura francesos, que vaig decidir fer una breu escapada a l'alt Rin i passejar-me per les vinyes d'aquest deliciós poble d’Alsàcia. 

En acostar-me per la carretera es va començar a distingir la imponent silueta de l'església fortificada de Sant-Jacques-li-Majeur, tan familiar per als amants del vi per culpa de la bucòlica etiqueta dels Trimbach, i vaig sentir l'emoció de descobrir tan bella visió per primera vegada. 

A un prudencial distància, vaig parar el cotxe posant el peu sobre la vinya i vaig començar a disparar amb la càmera. La tarda era preciosa, amb certs núvols però amb una llum fantàstica. Vaig realitzar una bona sèrie de fotografies amb diferents plans i, aprofitant les diferents focals que portava, donant un agradable passeig per les vinyes i els carrers del poble. Passada una hora, em vaig tornar a posar en ruta. Tenia poc temps i quedava bastanta carretera per recórrer. Malgrat que ja s'intuïa, no seria fins arribar a casa que comprovaria que les preses havien estat fantàstiques. 


Un dia, a través d'una xarxa social i després d'etiquetar en una foto al celler i a una de les seves propietàries, l’Anne Trimbach, ella molt gentilment em va comentar que, tot i tractar-se d'una fotografia molt bonica, les vinyes retratades no eren del Clos, ni tan sols del Grand Cru Rosacker. A l'etiqueta del vi està dibuixada l'església amb les vinyes als seus peus perquè en la seva cripta reposen les restes de Santa Hune, santa que dóna nom al Clos i va néixer a Hunawirh. 

Resulta que les 1,67 hectàrees del Clos, propietat de la família Trimbach des de fa més de 200 anys, es situen a la part central de Rosacker. Així que ja sabeu, a l'etiqueta del Clos Sainte Hune, una de les més icòniques etiquetes de vi, les vinyes que surten sota el dibuix de l’església no pertanyen al Clos.

El cas és que, després adonar-me del meu error i aprofitant que volia retirar totes les meves fotos del compte de Flickr, ja tancant definitivament, vaig eliminar l'àlbum de la visita a Hunawirh. El fet curiós i que diu molt dels temps que corren, és que després de l'eliminació, si fem una recerca a Google imatges de "Clos Sainte Hune" encara apareixen algunes de les meves fotos, robades sense cap pudor, amb la delatora marca d'aigua i caient en el meu mateix error inicial. Ironies!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada