4 de desembre del 2009

Les grans vinyes de la Borgonya vistes des del cel

A l'Athenaeum de la Vigne et du Vin de Beaune, una de les grans llibreries existents a la xarxa, sobretot pel que fa al món de la gastronomia i en major profunditat, el vi, em vaig topar amb un curiós llibre, obra d'en Gérard Corret.

Es tracta d'un repàs fotogràfic de la col•lecció Eurociel, centrat aquesta vegada en els Grands Crus borgonyons, tant de la Côte d'Or com de Chablis, on es realitza un curiós exercici de mostreig fotogràfic a través de panoràmiques preses a nivell d'helicòpter. Un interessant treball, realitzat amb gust i cura, però des d'un vessant més il•lustratiu que informativa, ja que en la qualitat de les imatges dels 33 Grands Crus borgonyons es troba la seva virtut, ja que els textos i informació que apareix en ell s'extreuen de la BIVB.

No es tracta d'una obra de gran format (25 x 17 cm), però pot ser molt útil per utilitzar com a suport en tasts. La meva crítica en vers al llibre es que posats a retratar vinyes i pobles, es troba en falta un major reconeixements dels 1eres Crus, però això complicaria sobre manera aquesta obra. Un treball recomanable pels adeptes d'aquesta regió productora, però sense arribar a ser una obra essencial.

Les Grands Crus de Bourgogne vus du ciel
Tapes dures: 128 pàgines
Editorial: Carte Performan
Llengua: texts en francès i anglès
ISBN-10: 2916743073
ISBN-13: 978-2916743073
Preu: 24,50 euros

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada