16 de setembre del 2012

Més que un paisatge al Valais

Breu emocional. Una copa a cegues. Nas singular, de boca saborosa, transmet un origen de clima extrem, personal però sense una intensitat olfactiva molt marcada. Es destapa l'ampolla i una paraula em fa sorgir un emotiu record. 

Chamoson. Un poble enclavat en plena vall suís del Valais, als peus de les glaceres que neixen al massís de Le Grand Muveran i on transcorren els primers meandres del Roine, allotjant al•luvions calcaris i formant un dels paisatges vínics més increïbles que els meus ulls hagin pogut gaudir. Aquí hi ha més de 1120 propietaris per gairebé 427 hectàrees, on creixen la Petit Arvine, l'Amigne, la Fendant, la Chardonnay, la Johannisberg (Sylvaner), la Païen (Heyda o Savignin Blanc), l'Hermitage (Marsanne), l'Humagne Blanc i negre, la Cornalin, la Dôle, la Pinot Noir, la Gamay i la Syrah, raïm que està donant a conèixer a nivell internacional el cantó vínic del Valais. Així fins a 39 varietats diferents de raïm, embotellades per poc més de 100 productors.

 

Ah!, el vi? Un Trèmazières Chasselas 2008 de Simon Maye et Fils, un blanc de la zona molt recomanable, elaborador per un dels viticultors a seguir de la regió.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada