6 de maig del 2015

Wine Atlas of Germany

Aviso, va de llibres! 

Per entendre les regions vinícoles cal trepitjar el terreny; el simple fet de tenir un Atles de vinyes serveix de ben poc. Però reconec que els gaudeixo com a eina de consulta i que cada vegada que s'edita un bon compendi de mapes l’adquireixo i el devoro. Recentment, han passat per les meves mans tres magnífiques obres i crec necessari recomanar-les en sengles entrades del bloc. Comencem:




Wine Atlas of Germany:

L'any 2007 la molt bavaresa editorial Gräfe und Unzer va publicar l'original Weinatlas Deutschland escrit per Dieter Braatz, Ulrich Sautter i Ingo Swoboda, una de les obres essencials per a descobrir la magnitud de la vinya alemanya. Malauradament per als que no dominem l'alemany, l'obra s'havia escrit només en aquesta llengua. Per sort, l'editorial de la University of California va decidir encarregar la seva traducció a l'anglès a Kevin D. Goldberg i  l'any 2014 ha publicat una versió per a angloparlants.

Aquest llibre es mostra com un magnífic suport per als amants i estudiants dels vins germànics, ja que presenta una acurada informació gràfica (fins a 67 mapes) i escrita de les diferents regions. Mosel, Saar, Ruwer, Rheingau, Nahe, Rheinhessen, Pflaz, Ahr, Mittelrhein, Baden, i les menys conegudes Hessische Bergstrasse, Württemberg, Franconia, Saale-Unstrut, Saxony o Taubertal (regió històrica no reconeguda oficialment com Weinanbaugebiete), són explicades de forma clara, analitzant la seva geologia, climatologia i viticultura. Dins trobarem una classificació de les millors vinyes seguint una metodologia pròpia (Exceptional, Superior, Good i Others) i ens fa una breu relació dels productors que les treballen.

També resulta interessant veure com els autors aporten punts de vista diferents, apropant-se i allunyant-se per moments als criteris que estipula la llei del vi alemany del 1971 i la idiosincràsia actual que exerceix la VDP. Un fet que permet una correcte simplificació del complex entramat legal-burocràtic germànic.

Sens dubte, una obra essencial.
 
Wine Atlas of Germany
Autors: Dieter Braatz, Ulrich Sautter i Ingo Swoboda
Data d'edició: 2014
Tapes dures: 280 pàgines
Editorial: University of California Press.
Llengua: Anglès
ISBN-10: 0520260678
ISBN-13: 978-0520260672
Preu aproximat: 40-60 $
Disponible aquí: University of California Press

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada