24 de novembre del 2013

Dubtes - Grandeses - Dos Vouvrays

Per què ara? Perquè ve de gust


Les coses haurien de ser més senzilles, més directes. Quan sorgeixen oportunitats, llançar-se. Les obligacions i els llibres d'estil estan bé per qui necessiti presentar una forma de ser, una forma de treballar, però quan et trobes a casa i et sents a gust, fes el que t'ompli.

Dues ampolles, dues vinyes, un mateix productor i 20 anys de diferència. Es pot parlar de les grandeses d'una casa com Domaine Huet sense por a equivocar-se. Cada ampolla toca alguna cosa dins teu, ja sigui amb els seus vibrants Vouvray Pétillans com amb els seus eterns Vouvray Moelleux 1ère Trie, que t'enamora. Vins emocionals.

Així de senzill. Sensacions oposades de com haurien de ser les coses, de com no tornaran a ser i del plaer de compartir aquests moments passats amb els que et fan sentir a gust. Vins que tenen la seva empremta dins de cada ampolla. Gràcies Nöel Pinguet.

2 comentaris :

  1. Hola Víctor, veig que t'has posat molt les piles amb el blog últimament. Ara feia temps que no feia una ullada i m'he trobat un munt de coses noves. Per cert, vaig tenir el plaer d'estar en Domaine Huet i tastar alguns dels seus vins fa 3 estius i realment són una passada. Sempre m'arrepentiré de no haver carregat el maleter fins a dalt, perquè a més la relació qualitat-preu és brutal. Una curiositat, com són aquests vins amb 30 i 50 anys? Salut!

    Ferran

    ResponElimina
  2. Hola Ferran, gràcies per prendre't la molèstia d'escriure.

    La veritat es que feia temps que volia donar un altre aire al bloc i intentat donar-li amb tot el que ofereix blogger. Espero que els canvis t'agradin.

    Respecte a descriure els Vouvrays Secs de Huet amb anys segurament sorprenguin en tots els sentits. Tant en visual, que a pesar de mostrar uns intensos colors daurats, sempre estan vius i brillants. En aromàtica son molta fruita groga, algunes notes herbàcies com la til·la i el florals de l'acàcia i metàl·liques, com d'aigua de les olives. Un conjunt complex, molt harmònic i força intens. En boca es nervi, densitat i persistència. Vibrant i excitant, Vins hedonístics.

    Salut!

    ResponElimina