25 d’abril del 2009

Omihi Hills Vineyard Selection Pinot Noir 2001 de Daniel Schuster

Sóc força neòfit referent als vins procedents de les nostres antípodes però sempre que algú amb criteri em recomana un vi kiwie m'entra el cuc de la curiositat i m’hi llanço. Danny Schuster amb format enològica europea, va intentar transmetre els coneixements adquirits al seu celler del districte de Waipara, a la zona nord de Canterbury i ha resultat, amb el temps, ser el referent qualitatiu del país respecte a la Pinot Noir.

El celler creat l’any 1986 difereix un punt del model neozelandès d'indústria vinícola. A la vinya s'empra viticultura sensata, amb un matís de biodinamisme, altes densitats de plantació i falta d'irrigació, baixos rendiments i l’influencia d'un clima molt benigne. Segons en Jamie Goode, a Waipara gestionen 10 hectàrees mès de vinya de la veïna família Hull, on hi ha Pinot i Riesling, que s'uneix a les 6 hectàrees de Pinot als turons d'Omihi. A part tenen 10 hectàrees a Rakaia, on a la vinya Petrie, a més a més de Pinot, tenen Chardonnay.

En les bones collites es seleccionen les millors partides de Pinot Noir procedents dels turons d'Omihi, criant-les en bótes de roure durant uns 15 mesos, embotellat sense filtratge i al tast aquest vi presenta una visual viva i brillant, amb un lleuger rivet d'evolució, però de preciós vermell borgonyó. El seu nas es mostra nítid, net i directe, de caràcter marcadament fruitós, però no precisament artificiós, amb les fruites vermelles campant per tota la copa. Amb l'aireig es va percebent un buquet ben compactat, amb un punt de maduresa òptim, que fa almenys profà preguntar-se pels 14% d'alcohol que marca l'etiqueta i adonar-se que es punt d'alcohol només es percep d’una manera refrescant. A la boca és on denota el seu origen, més llaminer i fresc del que es podria esperar, però perfectament ajustat tant per acidesa com per textura. Plaer llargament recordat, perfecte per als que busquen un estadi superior per un monovarietal de Pinot Noir, 92 PF. Pres al Monvínic per 50 euros.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada