15 de setembre del 2009

Després d'un llarg passeig

Després d'un estiu d'assossec, tranquil•litat i meditació, reaparec amb la convicció i les ganes de continuar relatant experiències pròpies voltant el vi. En aquests mesos he viscut magnífiques vetllades, descobrint sensacions i compartint amb bons amics moments que mereixerien ser explicat amb majors detalls, i fins i tot en una vessant personal, es pot dir que el meu petit univers ha vist néixer la llum d'una nova estrella.

Però ja posats a esplaiar-nos, en breu aniran apareixent per aquí una sèrie d'articles que conformen un repàs a la experiència viscuda durant quatre dies meravellosos per l'Alemanya vinícola, on vàrem visitar les regions vinícoles del Rheingau i el Nahe, el ple agost, al costat de quatre dels estendards de la qualitat vinícola, de la mà de la distribuïdora Vins Alemanys, i la seva mà dreta a Barcelona, Vinialia. El periple s'iniciarà amb un passeig al costat de Peter Jakob Kühn, un avantatjat de la viticultura biològica, establert a Oestrich, a la vora del gran Rin. Molt propers, amb la nostra base establerta a Rüdesheim, vàrem comprovar l'hospitalitat de la Theresa Breuer i el seu oncle Heinrich, que mantenen el record i les qualitats vinícoles del malaguanyat Bernhard Breuer. De passada, vàrem conèixer l'històric pendent de Rüdesheim, pujant fins al seu monumental Niederwald, donant un passeig fins Assmanhausen, per tornar navegant pel Rin. Estant en el Rheingau, no visitar l’històric celler de Schloss Johannisberg, on es té datada la primera verema tardana germànica realitzada per l'any 1775 i conèixer la llegenda del cavaller Spätlese, es faria injustificable.

D'allà, ens traslladarem al Nahe per assistir al nostre baptisme de foc amb el gran Helmut Dönnhoff i la seva família, contemplant part de la seva obra a Oberhausen, gaudir amb mítiques vinyes com Hermannshöhle, Felsenberg o Brücke, tant a la llarga distància com a la curta, gaudir d'un històric tast, memorable i complaure'ns amb l'hospitalitat dels Dönnhoff.

Arribats a aquest punt, malgrat que la lògica ens digués que després de la visita a la Weingut H. Dönnhoff seria fàcil anar desinflant el globus, inflat fora de mida de goig, el dia següent vàrem assistir a la demostració plausible que en el Nahe hi ha un altre nom a tenir en ment i aquest és Werner Schönleber, establert a Monzinger i on el seu treball en dues vinyes mítiques, com són Halenberg i Frühlingsplätzchen l’han traslladat a les màximes cotes qualitatives amb la Riesling.

I finalment, i de manera menys detallada, seguirem el curs del Ruwer i el Mosel•la, coneixent històriques vinyes, en espera de l'avió de tornada. Tot esperant el relat, us deixo amb les tandes fotogràfiques de les visites:

Weingut Peter Jakob Kühn.

Weingut Georg Breuer
.

Weingut H.Dönnhoff.

Weingut Emrich-Schönleber.

Visitant Schloss Johannisberg, el Ruwer i Mosela.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada