26 de gener del 2010

Echézeaux Grand Cru 2002 de Domaine Forey Pere et Fils

Em fascina la parcel•lació borgonyona, màxima expressió del minifundisme vinícola de la Côte d'Or, capaç de segmentar una vinya com el Grand Cru Echézeaux, al poble de Flagey-Echézeaux, l'extensió del qual no passa de les 36,2583 hectàrees, i es reparteix entre 95 propietaris, vatua!

Noms com Les Treux (4,895 ha.), Clos Saint-Denis (1,8025 ha.), Les Cruots ou vignes Blanches (3,2895 ha.), Les Loachausses (2,4855 ha.), Echézeaux du Dessus (3,553 ha.), Les Rouges du bas (3,9955 ha.), Les Beaux Monts Bas (1,269 ha.), Les Champs Traversins (3,5855 ha.), Les Pulaillères (5,212 ha.), En Orveaux (5,0429 ha.) i Les Quartiers de Nuits (1,1279 ha.) responen a les diferents parcel•les que segmenten aquest Grand Cru.

Precisament de tres d'aquestes parcel•les, 630 m2 de Clos Saint-Denis, 1460 m2 de Les Treux i 820 m2 de Les Quartiers de Nuits, Régis Forey elabora aquest Echézeaux. Qui fos en el passat l'encarregat de la viticultura del Domaine Vicomte Liger-Belair, treballa ara 8 hectàrees de Pinot Noir, tant en propietat com de lloguer (en fermage), produint una bona cartera de vins dels pobles de Nuits, Vosne i Morey.

La seva recepta en la vinificació és senzilla, desrapat parcial, una curta maceració en fred, llargues fermentacions de fins a quatre setmanes i criança vora els 18 mesos en bótes noves per a aquest Grand Cru.

I Equilibri és el que es caldria esperar en aquest vi, d’elegància i puny de ferro amb guant de seda, per una textura i estructura envejable. Aromàtica hedonista i netedat de matisos per a més senyals. Un Grand Cru que al seu dia va costar uns 55 euros i amb un punt de maduresa encara per arribar, però que es troba en un fantàstic moment de consum. A Barcelona podreu trobar els vins de Régis Forey a La Part del Àngels i a la xarxa a Coalla Gourmet.

*Nota: Una eina gratuïta molt recomanable, emprada per realitzar el mapa del cadastre d'Echézeaux. Es tracta de la pàgina vinotopia, que permet inserir en el Google Earth tant els mapes gràfics d'algunes de les més interessants A.O.C.s de la Côte de Nuits i Chablis, com els mapes cadastrals de Vosne-Romanée i Flagey-Echézeaux.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada