1 de maig del 2012

La relativitat dins d’una ampolla de Madeira

Tot just l'any 1905, l’Albert Einstein publicava la seva Teoria sobre la relativitat especial revolucionant la nostra concepció del temps i l'espai. És en aquest mateix any quan es va vinificar el raïm d'aquesta vella Reserva de la casa D'Oliveiras. Una veritable revolució sensorial la d'aquest Madeira Reserva Verdelho 1905 on la concentració i intensitat aromàtica destaquen per sobre de qualsevol descriptiu. La marcada profunditat i la persistència secant deixen petjada al paladar superant qualsevol raciocini o estudi que es vulgui fer del seu tast.

Un vi monumental i etern, aixecat en l'equilibri edificador de l'acidesa i perfecte per a la conversa i la meditació. Fotografia d'un temps passat, escassa de dinàmica, envellida en pipes de fusta de castanyer on els seus records es van embotellar l'any 2002, mostren ara la seva realitat. En aquesta realitat es trasllada la tasca realitzada a la companyia Pereira D'Oliveira (Vinhos) Lda, nom de garantia com a senya d’un bon envelliment, tant de vins propis com comprats, dins les seves instal•lacions del número 107 de la Rua dos Ferreiros, a la preciosa vila de Funchal.

És obrir una antiga ampolla de Madeira i teoritzar sobre les possibilitats del temps i l'espai, sobretot del temps i topar-te amb la brevetat de lo etern.

Si t'ha interessat aquest article, potser voldràs llegir aquest altre: L'any del Cometa Halley.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada